KUTRY

:: Strona Główna : Maszyny Spożywcze : KUTRY : KUTRY

Firma PSS to nowa generacja maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego. Z powodzeniem działa na rynku globalnym od 4 dekad, tworząc produkty klasy premium. Spełniają one wszystkie, nawet najbardziej wymagające standardy zdrowotne i normy bezpieczeństwa. Oferują szeroką gamę urządzeń do użytku we wszystkich obszarach przemysłu mięsnego. 

 

PSS K F i PSS K VF I Kutry misowe wysokoobrotowe
 

Kutry misowe wysokoobrotowe PSS K F zostały zaprojektowane do małych i średnich wielkości procesów cięcia, mieszania wstępnie rozdrobnionego materiału oraz dalszego homogenizowania przetwarzanego surowca. Kutry misowe PSS służą do przygotowania drobno, jak również grubo zmielonego produktu, gwarantując idealną jakość.
System noży zastosowany w urządzeniach PSS pozwala na uzyskanie wysokich prędkości cięcia przy delikatnym procesie przetwarzania. Oryginalnie zainstalowane noże zapewniają również niższe poziomy hałasu pracy, minimalne mechaniczne zużycie oraz łatwy demontaż i wymianę. Kutry PSS K F to właściwy produkt do uzyskania żądanej jakości cięcia. PSS K 120 F i seria K VF są dodatkowo wyposażone w półautomatyczny mechanizm płynnego opróżniania misy. 

 

    MODEL: PSS K 50F PSS K 80F PSS K 120F PSS K 200F/PSS K 200VF PSS K 330F/PSS K 330VF
SPECYFIKACJA j.m.




 
Moc silnika głowicy tnącej kW   18,5 45 55 90 110
Sterowanie falownikiem     tak tak tak tak tak
Moc silnika misy kW   0,55 0,75 1,1 1,5 1,5
Moc silnika mechanizmy wyładunku kW   - - 0,75 1,1 1,1
Masa maszyny kg   1040 1520 1850 4800 5500
Wymiary maszyny mm   1280 x 1520 x 1460 1460 x 1780 x 1980 2255 x 1760 x 2000 1950 x 2640 x 2600 2506 x 2914 x 2885
Prędkość cięcia m/s   95 110 125 120 130
Pojemność misy l   50 80 120 200 330
Zasilanie V   230/400 230/400 230/400 230/400 230/400

 

 

PSS M I Kutry przelotowe

 

Kutry przelotowe PSS zostały zaprojektowane do pracy w przemyśle spożywczym poprzez cięcie i stałą homogenizację materiału wsadowego. Konstrukcja kutrów przelotowych PSS pozwala nie tylko przetworzyć produkty mięsne, ale również idealnie nadają się do produkcji pasztetów, past, sosów oraz przetwarzania owoców i warzyw. Kutry przelotowe PSS umożliwiają stałą produkcję idealnie rozdrobnionego i zhomogenizowanego produktu o wysokiej jakości. Dużą zaletą kutrów PSS jest nisko umieszczony lej wsadowy, umożliwiający łatwe ładowanie produktu pierwotnego. Dwa poziomy cięcia wraz z dużą prędkością zapewniają bardzo szybki proces i żądaną jakość. Regulowana rura odprowadzająca umożliwia łatwe i szybkie opróżnianie materiału wyjściowego. Kutry przelotowe PSS są wyposażone w czujnik temperatury.

 

    MODEL: PSS M 1200 PSS M 4000
SPECYFIKACJA j.m.

 
Moc całkowita kW   19 45
Masa maszyny kg   220 585
Wymiary maszyny mm   1570 x 565 x 815 2000 x 1040 x 1105
Prędkość obrotowa głowicy rpm   2920 2955
Zasilanie V   230/400 230/400

 

KUTRY
KUTRY
KUTRY
KUTRY
KUTRY
KUTRY

Zamów klips

dopasowany do twojej klipsownicy

Jeżeli wśród proponowanych modeli nie znalazłeś swojego typu klipsa, zgłoś się do nas, a przygotujemy dodatkową ofertę