:: Strona Główna : Maszyny Spożywcze : Krajalnice i Slicery : Krajalnice do sera
Krajalnica do sera
Krajalnica to łatwy i bezpieczny sposób cięcia sera. Proste i równomierne cięcie dające identycznie uformowane kawałki. Ruchoma prowadnica gwarantuje, że kawałki sera będą zawsze tych samych rozmiarów.
Krajalnica strunowa Handee
Pozwala w bardzo łatwy sposób porcjować kawałki sera na mniejsze części. Idealnie znajdują zastosowanie w sklepach, supermarketach, stoiskach z serami. Urządzenie nadaje się zarówno do cięcia serów miękkich jak i twardych. Z łatwością radzi sobie z serami w wosku i grubych foliach. Krajalnica znacznie łatwiej kroi ser od tradycyjnego noża. Szerokie ostrze noża często przykleja się do ścianek sera utrudniając proces krojenia. Krajalnica Handee zbudowana jest z tworzywa sztucznego dopuszczonego do kontaktu z żywnością, mechanizmu sprężynowego, struny tnącej oraz wygodnej rękawiczki.
Handee - perfekcyjne cięcie!
Zalety:
> szybkie, ekonomiczne i czyste cięcie każdego rodzaju sera
> eliminacja kruszenia - brak odpadów
> higiena i łatwa obsługa
> opatentowana struna tnąca ser na równe kawałki
> po każdym cięciu struna wraca do pozycji początkowej
> wymiana struny w kilka sekund.
Krajalnica automatyczna KT De La Light
Pozwala na bezpieczne i szybkie krojenie sera w 1-2 sekundy. Urządzenie posiada zdwojony przycisk włączający, uniemożliwiając podłożenie ręki w czasie cięcia sera. Automatyczny czujnik naprężania struny czuwa nad przeciążeniem i uniemożliwia zerwanie drutu. Struna może być łatwo i szybko wymieniona bez użycia narzędzi. Krajalnica jest higieniczna, została wykonana ze stali nierdzewnej. Idealne rozwiązanie dla mniejszych sklepów, delikatesów i stoisk z serami. Nadaje prestiż i pomaga personelowi w sposób maksymalnie profesjonalny i bez wysiłku przygotować kawałki sera.
Zasilanie | 230, 50 HZ, 250 W |
Waga | 30 kg |
Średnica drutu | 0,5 - 1 mm |
Max. wymiary sera | 410 x 210 mm |
Czas cięcia | 1-2 sek. |
Wymiary urządzenia | 605 x 440 x 370 |
Jest prostym i szybkim sposobem na cięcie serów, owoców i warzyw. Jest doskonałym narzędziem w porcjowaniu serów:
średnio twardych - Edam, Gouda, Ementaler,
twardych - parmezan, cheddar
miękkich - mozzarella, brie.
Z powodzeniem pracuje również przy owocach, krojąc zarówno miękkie jak i twarde melony czy arbuzy. Umożliwia osiągnięcie ładnego cięcia o żądanych wymiarach.
Przestawiany ogranicznik zapewnia stałe, jednakowe kawałki. Duże ramię tnące ogranicza wysiłek do minimum. Gilotyna F-JL to narzędzie dla profesjonalisty w delikatesach, super i hipermarketach, na stoiskach z serami, warzywami czy owocami.
Konstrukcja ze stali i tworzywa sztucznego zapewnia pełną higienę. Odporna na korozję. Waga 9 kg