:: Strona Główna : Maszyny Spożywcze : Prasy do mięsa i kotleciarki : KOTLECIARKI - STEAKERY
Tenderizer - Steaker KT to małe urządzenie z dużą mocą.
Tenderizer KT to urządzenie premium na rynku maszyn dla przetwórstwa mięsnego. Jest przeznaczony do nacinania mięsa bez kości, nadając kawałkom odpowiednią kruchość bez utraty masy i soczystości. Zaprojektowane do profesjonalnego użytkowania. Wydajność tłuczka to około 1200 kotletów na godzinę. Tak nacięte mięso znacznie zmniejsza czas potrzebny do dalszej obróbki cieplnej.
Śruba ślimakowa oraz sprzęgło pracuje w otoczeniu oleju naturalnego i nie wymaga dodatkowych substancji smarujących. Natomiast wałek napędowy wyposażony jest w łożysko kulkowe.
Konstrukcja: stal nierdzewna.
Bezpieczeństwo: otwór wylotowy został zaprojektowany tak, aby uniemożliwić włożenie ręki pomiędzy ostrza; w momencie zdjęcia pokrywy zabezpieczającej urządzenie wyłączy się automatycznie.
MODEL: | KT-PK | KT-PK 2 | ||
SPECYFIKACJA | j.m. | |||
Zasilanie | V | 230 lub 400 | 230 lub 400 | |
Zużycie energii | kW | 0,37 | 0,55 | |
Długość | mm | 430 | 420 | |
Szerokość | mm | 400 | 400 | |
Wysokość | mm | 390 | 420 | |
Waga | kg | 36 | 42 | |
Wydajność | 1200 kotletów/godzinę | 1200 kotletów/godzinę |
Szczegółowe informacje dotyczące urządzeń oraz ich zakupu znajdą Państwo w naszym sklepie internetowym sklep.solarm.pl