PRASY DO MIĘSA

:: Strona Główna : Maszyny Spożywcze : Prasy do mięsa i kotleciarki : PRASY DO MIĘSA

 


Prasa do mięsa KT-ALP to nowa jakość przygotowywania mięsa na kotlety, zrazy, rolady i steki!

 

Kotleciarka KT-ALP to automatyczne prasa pozwalająca na uzyskanie idealnie cienkich, powtarzalnych porcji od 0,5 do 30 mm grubości. Dzięki wydajność do 500 sztuk na godzinę świetnie sprawdza się w restauracjach, sklepach mięsnych, jak również w zakładach przetwórstwa mięsnego i cateringu. Wystarczy położyć mięso na blat, wsunąć i gotowe! Bez użycia jakichkolwiek przycisków. W parę sekund uzyskujemy jednakowo rozbite kawałki mięsa, gotowe do dalszej obróbki. Rozbite mięso pozostaje soczyste i nie traci wagi. 

 

Zastosowanie:
do mięsa drobiowego: kotlety drobiowe i zawijane typu de volaille,
do mięsa wieprzowego: kotlety schabowe, polędwiczki duszone, roladki, zrazy wieprzowe,
do mięsa wołowego: steki, rolady, zrazy wołowe. befsztyki i inne kawałki mięsa do przygotowania na grill.

 

Konstrukcja: stal nierdzewna.

 

Bezpieczeństwo: proces uruchamiany automatycznie bez przyciskania zdwojonych przycisków włączających; całkowicie zabudowana przestrzeń robocza uniemożliwiająca podłożenie ręki.

 

Specyfikacja:
nacisk - 3 000 kg
silnik - 1,5 kW
wysokość - 85 cm
szerokość - 44 cm
długość - 80 cm
waga - 160 kg

 

Wyposażenie dodatkowe:
stolik wykonany ze stali nierdzewnej z ogranicznikami uniemożliwiającymi jakikolwiek niepowołany ruch urządzenia oraz antypoślizgowe nóżki z gumowymi podkładkami.

 

 


Automatyczna prasa do mięsa POUND.O.Matic 2500S 

 

Automatyczna prasa do mięsa POUND 2500S pozwala na przygotowanie do 5000 kotletów na godzinę. Urządzenie zostało zaprojektowane z myślą o przemyśle spożywczym, gdzie liczy się wydajność i precyzja. Przenośnik taśmowy przesuwa kawałki mięsa bezpośrednio pod tłok, gdzie następuje automatyczne rozgniatanie mięsa. Gotowe kotlet przesuwany jest dalej, poza obszar roboczy. Grubość rozbitego mięsa 1-20 mm, szerokość taśmy 300 mm, proces w pełni automatyczny. 

 

Konstrukcja: stal nierdzewna.

 

Specyfikacja:
wydajność - 5000 kotletów / godzina
nacisk prasy - 2000 kg
skok - 50 mm
regulacja grubości - 1 - 20 mm
zasilanie - 400 V
zużycie energii - 2,5 kW
sterowanie - PLC
szerokość przenośnika - 300 mm
długość - 2086 mm
szerokość - 802 mm
wysokość - 1463 mm
waga - 210 kg

www.youtube.com/watch

 


Szczegółowe informacje dotyczące urządzeń oraz ich zakupu znajdą Państwo w naszym sklepie internetowym sklep.solarm.pl

PRASY DO MIĘSA
PRASY DO MIĘSA
PRASY DO MIĘSA
PRASY DO MIĘSA
PRASY DO MIĘSA
PRASY DO MIĘSA

Zamów klips

dopasowany do twojej klipsownicy

Jeżeli wśród proponowanych modeli nie znalazłeś swojego typu klipsa, zgłoś się do nas, a przygotujemy dodatkową ofertę