:: Strona Główna : Maszyny Spożywcze : KUTRY : KUTRY
Firma PSS to nowa generacja maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego. Z powodzeniem działa na rynku globalnym od 4 dekad, tworząc produkty klasy premium. Spełniają one wszystkie, nawet najbardziej wymagające standardy zdrowotne i normy bezpieczeństwa. Oferują szeroką gamę urządzeń do użytku we wszystkich obszarach przemysłu mięsnego.
PSS K F i PSS K VF I Kutry misowe wysokoobrotowe
Kutry misowe wysokoobrotowe PSS K F zostały zaprojektowane do małych i średnich wielkości procesów cięcia, mieszania wstępnie rozdrobnionego materiału oraz dalszego homogenizowania przetwarzanego surowca. Kutry misowe PSS służą do przygotowania drobno, jak również grubo zmielonego produktu, gwarantując idealną jakość.
System noży zastosowany w urządzeniach PSS pozwala na uzyskanie wysokich prędkości cięcia przy delikatnym procesie przetwarzania. Oryginalnie zainstalowane noże zapewniają również niższe poziomy hałasu pracy, minimalne mechaniczne zużycie oraz łatwy demontaż i wymianę. Kutry PSS K F to właściwy produkt do uzyskania żądanej jakości cięcia. PSS K 120 F i seria K VF są dodatkowo wyposażone w półautomatyczny mechanizm płynnego opróżniania misy.
MODEL: | PSS K 50F | PSS K 80F | PSS K 120F | PSS K 200F/PSS K 200VF | PSS K 330F/PSS K 330VF | ||
SPECYFIKACJA | j.m. | ||||||
Moc silnika głowicy tnącej | kW | 18,5 | 45 | 55 | 90 | 110 | |
Sterowanie falownikiem | tak | tak | tak | tak | tak | ||
Moc silnika misy | kW | 0,55 | 0,75 | 1,1 | 1,5 | 1,5 | |
Moc silnika mechanizmy wyładunku | kW | - | - | 0,75 | 1,1 | 1,1 | |
Masa maszyny | kg | 1040 | 1520 | 1850 | 4800 | 5500 | |
Wymiary maszyny | mm | 1280 x 1520 x 1460 | 1460 x 1780 x 1980 | 2255 x 1760 x 2000 | 1950 x 2640 x 2600 | 2506 x 2914 x 2885 | |
Prędkość cięcia | m/s | 95 | 110 | 125 | 120 | 130 | |
Pojemność misy | l | 50 | 80 | 120 | 200 | 330 | |
Zasilanie | V | 230/400 | 230/400 | 230/400 | 230/400 | 230/400 |
PSS M I Kutry przelotowe
Kutry przelotowe PSS zostały zaprojektowane do pracy w przemyśle spożywczym poprzez cięcie i stałą homogenizację materiału wsadowego. Konstrukcja kutrów przelotowych PSS pozwala nie tylko przetworzyć produkty mięsne, ale również idealnie nadają się do produkcji pasztetów, past, sosów oraz przetwarzania owoców i warzyw. Kutry przelotowe PSS umożliwiają stałą produkcję idealnie rozdrobnionego i zhomogenizowanego produktu o wysokiej jakości. Dużą zaletą kutrów PSS jest nisko umieszczony lej wsadowy, umożliwiający łatwe ładowanie produktu pierwotnego. Dwa poziomy cięcia wraz z dużą prędkością zapewniają bardzo szybki proces i żądaną jakość. Regulowana rura odprowadzająca umożliwia łatwe i szybkie opróżnianie materiału wyjściowego. Kutry przelotowe PSS są wyposażone w czujnik temperatury.
MODEL: | PSS M 1200 | PSS M 4000 | ||
SPECYFIKACJA | j.m. | |||
Moc całkowita | kW | 19 | 45 | |
Masa maszyny | kg | 220 | 585 | |
Wymiary maszyny | mm | 1570 x 565 x 815 | 2000 x 1040 x 1105 | |
Prędkość obrotowa głowicy | rpm | 2920 | 2955 | |
Zasilanie | V | 230/400 | 230/400 |
Szczegółowe informacje dotyczące urządzeń oraz ich zakupu znajdą Państwo w naszym sklepie internetowym sklep.solarm.pl